11 de febrer 2013

La Educación Prohibida

L'escola ha complert més de 200 anys d'existència i encara es considera la principal forma d'accés a l'educació. Avui en dia, l'escola i l'educació són conceptes àmpliament discutits en fòrums acadèmics, polítiques públiques, institucions educatives, mitjans de comunicació i espais de la societat civil. Des del seus orígens, la institució escolar ha estat caracteritzada per estructures i pràctiques que avui se consideren majoritàriament obsoletes i anacròniques. Diem que no acompanyen les necessitats del segle XXI. La seva principal carència es troba en un disseny que no considera la naturalesa de l'aprenentatge, la llibertat d'elecció o la importància que tenen l'amor i els vincles humans en el desenvolupament individual i col·lectiu.

A partir d'aquestes reflexions crítiques han aparegut, durant els últims anys, propostes i pràctiques que van idear i pensen l'educació d'una forma diferent. La Educación Prohibida és una pel·lícula documental que proposa recuperar moltes d'aquestes propostes, explorar les seves idees i visualitzar aquelles experiències que s'han atrevit a canviar les estructures del model educatiu de l'escola tradicional.

Més de 90 entrevistes a educadors, acadèmics, professionals, autors, mares i pares; un recorregut per 8 països de l'Amèrica Llatina passant por 45 experiències educatives no convencionals; més de 25.000 seguidors a les xarxes socials abans de l'estrena i un total de 704 coproductors que van participar al seu finançament col·lectiu, converteixen La Educación Prohibida en un fenomen únic. Un projecte totalment independent amb una magnitud inèdita, que ens transmet la necessitat del creixement i el naixement de noves formes d'educació.



Esperem que us hagi agradat. Si és així feu-ne difusió, compartiu-lo i recomaneu-lo; és Creative Commons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada