24 de gener 2013

#ReGeneration

Veient el caire apàtic que prenia aquest bloc des de fa una tira de mesos, ens hem decidit a compartir reportatges, pel·lícules, entrevistes i tots aquells vídeos que creguem escaients per donar una mica de dinamisme a l'assumpte.


Per començar us deixem el documental #ReGeneration, que explora les forces que impulsen el moviment Occupy i l'estat de l'activisme a la societat nord-americana, extensible en certa manera a la societat europea. La pel·lícula ens ofereix una mirada sense concessions als desafiaments als que s'enfronta la joventut actual en el seu intent de participar en una gran varietat de temes socials i polítics.

Enfocat en com la nostra educació, criança i mitjans de comunicació poden influenciar en nosaltres. La pel·lícula ressegueix tres formes diferents de viure que representen a la generació actual. Cadascuna aporta la seva pròpia perspectiva - des d'un col·lectiu de músics que treballen fora del sistema empresarial, a una família conservadora de vint-i-pico anys a punt de celebrar el naixement del seu segon fill, o un grup de cinc estudiants de secundaria dels suburbis que busquen el seu lloc a la societat. Les seves històries es barregen amb el coneixement, la saviesa i les reflexions personals d'alguns dels intel·lectuals més importants del país; activistes socials i personatges dels mitjans, inclosos  Noam Chomsky, el traspassat Howard Zinn, Kalle Lasn d'Adbusters, Andrew Bacevich, Talib Kweli, i molts d'altres.

Narrat per Ryan Gosling i amb una banda sonora fascinant de STS9, la pel·lícula explora com enfoca l'activisme l'actual generació, com l'afecta la tecnologia, la desconnexió de la natura i la història, la cultura de consum, i els factors econòmics que ens aturen a molts a l'hora de participar més activament a les nostres comunitats. A través de una sèrie diversa i intel·ligent d'històries, entrevistes i reflexions, arribem a comprendre de forma més profunda las influències que donen forma a la nostra societat. Hem entrat en un territori desconegut, econòmica, ambiental i intel·lectualment. Cal mirar-nos honestamente a nosaltres mateixos per crear un futur sostenible.

ReGeneration

  Esperem que us agradi i us sigui de profit. Ben aviat, més i millor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada