11 de desembre 2010

Art, Veritat i Política

Aquests dies hem vist com els mitjans oficials i/o oficiosos ens han informat del "conflicte" dels controladors aeris amb mitjes veritats, ocultant la veritat o, simplement, amb mentides. 

Tot seguit, als premis Nobel, hem presenciat la maravellosa posada en escena d'una cadira amb un llibre al damunt en representació del Premi Nobel de la Pau d'enguany, Liu Xiabo. Aquest personatge ha estat premiat amb el Premi Nobel de la Pau per un manifest en favor de la llibertat d'expressió (quants reclamem aquesta llibertat i som ignorats...), mentre que a Mohandas Ghandi no se li va concedir mai.

Per acabar-ho d'adobar el senyor Vargas Llosa, Premi Nobel de Literatura i confès neoliberal, en el seu discurs d'acceptació del Premi va deixar anar unes quantes guitzes a Catalunya. No podia esperar-se menys d'un dels primers firmants del Manifiesto por la lengua comuna.

És per tot això que us deixo aquí penjat un vídeo del discurs que va fer Harold Pinter al rebre el seu Premi Nobel de Literatura l'any 2005. Harold Pinter, nascut a L'East End londinenc i de família de classe obrera, té un discurs certament diferent al del seu successor enguany. Gaudiu-lo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada